Gest FĂRĂ PRECEDENT de Ziua Naţională. Unde se aflau Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu în timpul Paradei de 1 Decembrie

loading...

Preşedinţii Camerei Deputaţilor şi Senatului, Liviu Dragnea şi Călin Popescu-Tăriceanu, nu asistă la parada militară, Tăriceanu aflându-se în sediul ALDE din vecinătatea imediată a Arcului de Triumf, în timp ce Liviu Dragnea nu a fost văzut în zona în care are loc defilarea.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, nu a fost zărit în zona Arcului de Triumf, unde se desfăşoară parada de 1 Decembrie, iar Călin Popescu-Tăriceanu nu a luat loc la tribuna oficială.

Iniţial, potrivit unor informaţii neoficiale, preşedintele Liviu Dragnea, însoţit de ceilalţi lideri ai PSD, urma să meargă pe jos de la sediul central al partidului, aflat pe bulevardul Kiseleff, până la sediul ALDE, aflat în apropierea Arcului de Triumf, unde urmau să se întâlnească cu preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu şi să asiste la paradă din faţa sediului.

loading...

Însă Liviu Dragnea nu a mai venit la sediul ALDE, iar Călin Popescu-Tăriceanu nu a ieşit din clădire.

Preşedinţii Camerelor au fost invitaţi să participe la paradă de către preşedintele Iohannis, însă au decis să nu dea curs invitaţiei făcute de şeful statului.

Preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor, Călin Popescu Tăriceanu şi Liviu Dragnea, au participat, vineri, la o ceremonie militară şi religioasă organizată în Parcul Carol I din Capitală, la care a fost prezent şi ambasadorul SUA, Hans Klemm.

Fotografii de la ceremonie au fost postate de Liviu Dragnea pe pagina sa de Facebook.

Nici Tăriceanu, nici Dragnea nu au anunţat această participare. Tăriceanu a fost prezent în sediul ALDE şi anunţase că va asista din public la parada de la Arcul de Triumf, iar Dragnea nu şi-a anunţat participarea la vreun eveniment public.

De la ceremoniile care au avut loc în Parcul Carol I, ambasadorul SUA a mers să asiste la parada militară de la Arcul de Triumf.

Membri şi simpatizanţi PSD şi ALDE au sosit la Arcul de Triumf cu pancarte, steaguri tricolore şi costume populare. Ei se află în zona sediului ALDE.

Pe 1 decembrie 2017, românii de pretutindeni sărbătoresc Ziua Națională a României, ocazie cu care va fi organizată parada de 1 decembrie, dar și numeroase evenimente și manifestații de Ziua Națională. Ziua de 1 decembrie 2017 marchează împlinirea a 99 de ani de la Unirea principatelor Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu Români, eveniment care a avut loc la 1 decembrie 1918.

Parada de 1 decembrie 2017 din București va avea loc anul acesta în Piața Arcul de Triumf, de unde militarii vor mărșălui pe bulevardul Kiseleff spre Piața Presei Libere, iar traficul din zonă va fi restricționat, după cum a anunțat Brigada Rutieră.

Aproximativ 3.500 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne și Serviciul Român de Informaţii, cu peste 350 de mijloace tehnice, din care circa 50 de aeronave, şi militari din mai multe ţări aliate sau partenere vor participa vineri, 1 Decembrie, începând cu ora 11.00, la Parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, în Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti.

Mai mult de 300 de militari străini din țări precum Republica Moldova, Turcia, SUA, Marea Britanie, Ucraina, Slovacia, Portugalia, Polonia, Italia, Germania, Grecia, Franța, Canada și Bulgaria, vor lua parte la parada de Ziua Nationala a Romaniei.

loading...

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *