Doliu în lumea cinematografiei românești. Un regizor cunoscut s-a stins din viață

loading...

Regizorul Alecu Croitoru a murit la 83 de ani. A fost profesor de Artă a Regiei de Film și Televiziune şi a pregătit zeci de promoţii de regizori, operatori şi actori.

Scene dramatice au avut loc, joi seara, în centrul Bucureştiului. Un cunoscut actor şi regizor a căzut secerat în faţa unei săli de spectacole, după ce a făcut un atac cerebral. Alecu Croitoru a fost dus de urgenţă la spital.

Cunoscutul actor Alecu Croitoru a căzut, joi seara, în plină stradă din cauza unui atac cerebral. Potrivit România TV, totul s-a întâmplat în centrul Capitalei, jurul orei 18.00, în faţa unei săli de spectacol. Trecătorii au fost cei care au sunat la 112. Medicii au sosit în câteva minute şi l-au transportat pe actor la spital.

loading...

Croitoru a fost profesor de Artă a Regiei de Film și Televiziune şi de la catedra sa a îndrumat zeci de promoţii de regizori, operatori şi actori.

Debutul său a fost consemnat în anul 1964 cu pelicula „Merii roşii”. Alecu Croitoru este mai este cunoscut şi pentru faptul că a realizat trei filme împreună cu Sergiu Nicolaescu, printre care şi „Lupul mărilor”.

După absolvirea Școlii Normale „Vasile Lupu” din Iași, unde l-a cunoscut pe Nicolae Labiș, a urmat cursurile Institutului de Artă Teatrală și Cinematografică din București (actualul UNATC), debutând ca regizor în 1964 cu pelicula Merii Roșii.

Este profesor universitar la Universitatea Hyperion, Facultatea de Arte, unde predă Arta regiei și a actorului de film și televiziune.

Este cetățean de onoare al localității Sihlea. A debutat în anul 1964 cu pelicula „Merii roşii” şi a realizat împreună cu Sergiu Nicolaescu trei filme, printre care şi „Lupul mărilor”.

„Am o idee!” este spumoasa comedie regizată de Alecu Croitoru în care a apărut şi Stela Popescu, informează libertatea.ro.

loading...

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *