Anunţ de ULTIMĂ ORĂ al Casei Regale a României… Principesa Margareta a făcut anunţul….

loading...

Principesa Margareta si-a manifestat, luni seara, la sarbatorirea centenarului independentei Finlandei la Palatul Elisabeta, admiratia pentru tara nordica, despre care a afirmat ca este ”un drag prieten al Romaniei”.

„Principele Radu si cu mine suntem incantati sa gazduim aceasta seara, pentru a onora o tara remarcabila, un drag prieten al Romaniei, o natiune admirata pentru forta ei de a rezista, pentru demnitatea si patriotismul ei si un aliat important in Uniunea Europeana.

Aproape un secol dupa ce strabunicii nostri au stabilit relatii diplomatice intre tarile noastre, suntem impreuna in aceasta seara pentru a vorbi despre legaturile noastre, pentru a onora munca exemplara a predecesorilor nostri si pentru a ne angaja intr-un viitor prosper si demn pentru statele si natiunile noastre.

loading...

In numele Familiei Regale, va doresc tuturor un pasnic si foarte bun an nou!”, a afirmat principesa mostenitoare Margareta, Custodele Coroanei romane, in discursul rostit la ceremonia si dineul de la Palatul Elisabeta cu ocazia sarbatoririi a 100 de ani de la declararea independentei Republicii Finlanda.

Pricipesa a evocat recunoasterea de catre Romania, curand dupa Primul Razboi Mondial, a independentei Finlandei si stabilirea de catre cele doua tari de relatii diplomatice la 28 iunie 1920, in timpul domniei strabunicului sau, regele Ferdinand, si al presedintelui Kaarlo Juho Stlhlberg al Finlandei.

Ea a amintit „marea admiratie pentru extraordinarul om de stat care a fost maresalul Carl Gustaf Emil Mannerheim” pe care o nutreste, impreuna cu principele Radu, afirmand ca acela care este considerat „parintele Finlandei moderne” reprezinta „un model pentru noi toti, prin curajul, stapanirea, forta si hotararea sa”.

Totodata, Custodele Coroanei romane a spus ca Familia Regala a vizitat Finlanda de doua ori, in anii 2003 si 2006 si s-a intalnit in mai multe randuri cu fostul presedinte al Finlandei Tarja Halonen.

„Un moment simbolic pentru noi a fost vizita pe care sotul meu a facut-o la Helsinki in decembrie 2006, cand Finlanda detinea presedintia Consiliului UE, cu doar cu doua saptamani inainte ca Romania sa devina membru cu drepturi depline al Uniunii Europene”, a mai afirmat principesa Margareta.

Fostul principe Nicolae ar putea reprimi titlul care i-a fost retras. Anunțul a fost făcut de un membru al Consiliul Regal.

Anders Lindberg, membru al Consiliului Regal, a precizat că „un om poate trăi foarte mult. Majestatea sa, Regele, ne-a demonstrat acest lucru, că viața poate fi foarte lungă și multe lucruri se pot întâmpla de-a lungul unei vieți”

Lindberg, care este consultantul informal al Principesei Moştenitoare a Suediei, Victoria, a confirmat că Regele Mihai a decis să-l scoată pe nepotul său din linia succesorală, dar a refuzat să explice motivele care au stat la baza acestei hotărâri.

Lindber face parte din Consiliul Regal din România, începând cu 2015.

loading...

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *