Cine şi-ar fi închipuit?! ANUNŢ-ŞOC făcut de soţul Gabrielei Firea. „Nu pot sta ca FRAIERUL. Dacă nu se poate, asta-i viaţa!”

loading...

Primarul oraşului Voluntari, Florentin Pandele, susţine că bugetul instituţiei pe care o conduce va scădea cu opt milioane euro, conform proiectului de buget pentru anul 2018, acesta susţinând că va protesta, îndrumându-i şi pe alţi edili să-i urmeze exemplul.

„Eu sunt ofiţer al statului român, în rezervă, sunt comandant de cursă lungă, îmi iubesc patria cum nu vă puteţi voi imagina. O iubesc cum aş vrea să şi-o iubească toţi românii.

Dar nu pot să stau ca fraierul şi să aştept să ne ia banii, că se numeşte guvernul Tudose, guvernul Dragnea, guvernul PNL, USR. Nu vreau eu să ne ia din 40 de milioane, 8 milioane.

loading...

Dacă nu se poate şi asta e legea, asta-i viaţa, ce să facem? Eu fac tot ce-mi stă în putinţă să rămană banii în localitatea asta, că avem şi noi proiecte, ne-am apucat să investim în şcoli, în grădinite, spitale”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Florentin Pandele.

Edilul susţine că primarii ar trebui să acţioneze, având în vedere că în perioada următoare bugetul va fi votat în Parlament, menţionând că ia în calcul organizarea unui protest.

„Nu ştiu când va fi (n.r. protestul): mâine, poimâine, răspoimâine. (..) Voi ieşi când se epuizează toate căile şi când văd eu negru pe alb că am pierdut banii. Atunci ies”, a mai spus Pandele.

Florentin-Costel Pandele este primar al orașului Voluntari, județul Ilfov.

A absolvit Institutul de Marină „Mircea cel Bătrân” Constanța, Facultatea de Navigație, promoția 1984 și Facultatea de Drept din cadrul Universității „Bioterra”, promoția 2004. A continuat studiile cu un masterat la Universitatea „Bioterra” în Controlul, expertiza și securitatea alimentară în agroturismul ecologic.

De asemenea, a absolvit Colegiului Național de Apărare în anul 2005. A urmat apoi cursurile de Masterat – „Securitate și Apărare Națională” din cadrul Universității Naționale de Apărare „Carol I”, Facultatea de Comandă și Stat Major.

În anul 2007 a obținut titlul de Doctor în Ordine Publică și Siguranță Națională – cu tema „COORDONATE JURIDICE ȘI STRATEGII PRIVIND NAVIGAȚIA MARITIMĂ”, la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, iar în iunie 2008 a obținut titlul de Doctor în științe Militare „Universitatea Națională de Apărare” având ca temă „ROMÂNIA ȘI NOILE PROVOCĂRI GENERATE DE INTEGRAREA EUROPEANĂ”.

Titlul de Doctor în Științe Militare i-a fost retras pe 21 decembrie 2016 pentru că s-a dovedit că teza de doctorat a fost plagiată.

Având brevet de comandant de cursă lungă a navigat mările și oceanele lumii timp de 13 ani. A fost în perioada 1984-1990 Ofițer de marină comercială IEFM Navrom, Constanța, iar în perioada 1991-1997 Ofițer cu navigația la Compania engleză de ferryboat „Sally Line” și Ofițer cu navigația cu brevet de căpitan pe „Dart Line”.

Următoarea funcție, între anii 1997-1998, a fost de director adjunct al Oficiului pentru Protecția consumatorului București iar anul 1998-2000 a ocupat funcția de director al Oficiului pentru Protecția Consumatorului Ilfov.

În anul 2000 a candidat la primăria orașului Voluntari fiind ales în funcția de primar din turul doi de scrutin.

În anul 2004 a fost reales primar al localității din primul tur de scrutin cu un procentaj de 84,5% și în 2008 tot din primul tur al alegerilor cu un procent covârșitor de 91,27%, fiind numit în cadrul PSD, din care face parte, ca „Cel mai votat primar de oraș al PSD”.[necesită citare]

loading...

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *