E incredibil ce cadou i-a facut o profesoara unui elev de-al ei de 17 ani: „Maine sa vii in clasa de la subsol dupa program, doar cu fratele tau!”. Parintii au avut un soc cand au aflat

loading...

Cazul de mai jos a socat comunitatea unui oras din Statele Unite prin duritatea lui.

Totul a inceput dupa ce parintii a doi baieti, unul in varsta de 15, altul in varsta de 17 ani, au observat ca acestia se comporta ciudat de ceva vreme.

In cele din urma, dupa o discutie serioasa, au aflat si motivul socant: cel mic fusese molestat sexual de o profesoara de la liceul in care invata, totul intamplandu-se sub privirile fratelui mai mare.

loading...

Furiosi, parintii au sunat imediat la politie, iar cadrul didactic a fost ridicat si dus la sectie. La interogatoriu, femeia si-a recunoscut cu seninatate faptele si nu a incercat in niciun moment sa dezminta acuzatiile.

Ce i-a socat pe toti a fost motivul pentru care a facut acest lucru: „Stiam ca e ziua lui, asa ca am vrut sa ii fac un cadou. L-am chemat intr-o clasa de la subsol si i-am spus sa vina insotit doar de fratele lui. Sincer, nu cred ca am gresit, am impresia ca i-a placut tot ce s-a intamplat”, a spus profesoara cu seninatate.

Daca va fi gasita vinovata de abuz asupra minorilor, profesoara risca ani grei de inchisoare.

Abuzul sexual este definit ca fiind forțarea unei persoane de către altă persoană de a întreține relații sexuale nedorite. Atunci când este îndreptat către un copil se numește abuz sexual asupra copiilor.

Abuzul sexual la copii reprezintă o categorie de abuz asupra minorilor care implică interacțiunea de natură sexuală asupra unui copil sau adolescent sub 18 ani, săvârșit de către un adult, sau de către orice altă persoană de o vârstă semnificativ mai mare sau aflată într-o poziție de dominare (control) asupra copilului.

În acest tip de abuz copilul este folosit pentru stimularea sexuală a altei persoane. Spre deosebire de violul comis asupra femei adulte, unde abuzul este direct și explicit (prin folosirea forței și violenței fizice), abuzul sexual comis asupra copilului utilizează mijloace nonviolente (seducția, manipularea, manipularea).

Studii asupra efectelor abuzului sexual la copii arată prezența folosirii unor rugăminți și invitații pe lângă acțiuni fizice propriu-zise, privind orice interacțiune sexuală între adult și copil, pornind de la un sărut sau o îmbrățișare aparent nevinovată și mergând până la relația sexuală propriu-zisă și orice altă activitate legată de aceasta.

Numai în ultimii ani s-a reușit să se discute în mod deschis, despre abuzuri sexuale, o temă considerată tabu, de societate. Astfel a stârnit indignare sau consternare, scandalul public provocat de abuzul sexual asupra copiilor de către preoții catolici, sau scandalul sexual de la Școala Odenwald din Europa Occidentală.

Mai nou a ieșit la iveală un caz de abuz sexual cauzat de un preot ortodox care este acuzat de o fostă studentă de teologie din Sibiu, Ea relatează într-o scrisoares anii de coșmar provocate de repetatele abuzuri emoționale și sexuale exercitate de propriul ei duhovnic.

 

loading...

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *