Klaus Iohannis a semnat legea! Cum vor reactiona romanii cand vor auzi asa ceva?

loading...

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, joi, decretul privind promulgarea Legii pentru instituirea Zilei Minoritatilor Nationale din Romania.

Legea prevede instituirea pe 18 decembrie a Zilei Minoritatilor Nationale din Romania ca sarbatoare nationala.

‘Anual, cu prilejul acestei sarbatori, se vor organiza manifestari culturale. (…)

loading...

Autoritatile administratiei publice centrale si locale si organizatiile neguvernamentale interesate pot acorda sprijin logistic si/sau financiar pentru organizarea si desfasurarea manifestarilor dedicate sarbatoririi acestei zile.

Societatea Romana de Radiodifuziune si Societatea Romana de Televiziune, in calitate de servicii publice, vor include in programul zilei emisiuni ori aspecte de la manifestarile ocazionate de sarbatorirea Zilei Minoritatilor Nationale din Romania’, se arata in actul normativ.

Decizie cruciala la Guvern pentru banii romanilor

Guvernul a luat decizia cruciala pentru banii romanilor in 2018. Proiectul de buget, aprobat in sedinta Executivului, se bazeaza pe o crestere economica de 5,5%, a anuntat premierul Tudose, care a mai afirmat ca este pentru prima data cand PIB-ul Romaniei depaseste 200 de miliarde de euro.

Documentul vorbeste insa si despre masuri de austeritate in institutiile de stat, in conditiile in care Consiliul European a avertizat ca exista riscul depasirii pragului de 3% pentru deficit.

Seful Guvernului a anuntat ca prioritare in anul 2018 vor fi sanatatea, educatia si investitiile publice.

Conform proiectului de buget, guvernantii spera sa obtina anul viitor venituri estimate la 287,5 miliarde lei, cu 30,9 miliarde lei mai mari fata de 2017. Iar deficitul bugetar se va incadra in tinta impusa de pana la 3%.

Seful PSD, Liviu Dragnea s-a declarat foarte multumit de proiect si a anuntat ca va intra cat mai repede in procedura adoptarii in Parlament.

Proiectele de lege privind bugetul de stat si cel al asigurarilor sociale de stat pentru 2018 vor ajunge la aprobare pe masa lui Klaus Iohannis, dupa ce vor trece de Parlament.

loading...

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *