Ultimă oră: Nimeni nu se aştepta să-l vadă în ipostaza asta! De ce a ajuns la închisoare omul care a condus România

loading...

Fostul selecţioner al României, Christoph Daum, îşi umple timpul liber rămas până la finalul anului cu acţiuni inedite.

Înainte de a pleca în China, acolo unde va antrena din 2018, germanul şi-a găsit timp pentru a-i antrena pe deţinuţii dintr-o închisoare germană pentru tineri.

În cadrul acţiunii sociale, Daum le-a predat deţinuţilor o lecţie legată de sportul rege „Cred în efectul fotbalului de a uni. Băieţii nu pot merge chiar acum la stadion, aşa că am venit eu la ei pentru un antrenament”, a suţinut antrenorul în cadrul reportajului realizat de Wesfalen Blatt.

loading...

Unul dintre cei mai entuziasmaţi “cursanţi” a fost un turc pe nume Emre, fan declarat al echipei Fenerbahce, acolo unde Daum a antrenat în două rânduri: „Pentru mine, Christoph Daum este un erou.

Este o onoare să mă antrenez cu el”, a declarat tânărul deţinut.

Formaţia din China pe care o va prelua va fi a zecea din cariera lui Daum, care nu a mai antrenat o echipă de club din martie 2014, când se despărţea de turcii de la Bursaspor după 34 de meciuri.

FRF a luat decizia de a-l concedia pe Daum la recomandarea Comisiei Tehnice.

„În urma recomandării Comisiei Tehnice a Federației Române de Fotbal, președintele Răzvan Burleanu și selecționerul Christoph Daum au convenit încetarea colaborării înaintea ultimelor două partide din preliminariile CM 2018, cu Kazahstan și Danemarca. Acordul părților își va produce efectele după validarea acestuia de către Comitetul Executiv, conform prevederilor statutare în vigoare.

Ceilalți membri ai staff-ului echipei naționale își vor continua activitatea până la numirea unui nou selecționer, care va decide asupra noii echipe tehnice.

Federația Română de Fotbal îi mulțumește domnului Daum pentru colaborarea din ultimele 15 luni.

Experiența domniei sale în managementul fotbalului profesionist a fost foarte valoroasă.

La echipa națională au fost impuse standarde înalte în ceea ce privește metodologia pregătirii fizice, condițiile de pregătire, disciplina sportivă, nutriția, recuperarea medicală, pregătirea mentală, integritatea, comunicarea.

Toate aceste elemente sunt absolut necesare pentru obținerea marilor performanțe în fotbal. Din păcate, nu au fost suficiente pentru a aduce suporterilor români bucuria calificării la Campionatul Mondial din Rusia.

Federația Română de Fotbal îi dorește succes domnului Daum în activitatea sa viitoare!”, se arata într-un comunicat al FRF.

Christoph Daum antrena naţionala României din iulie 2016. Sub conducerea sa, prima reprezentativă a disputat zece meciuri (opt oficiale, două amicable) şi a înregistrat trei victorii, trei remize şi patru înfrângeri. La 4 septembrie, selecţionata României a fost învinsă de naţionala Muntenegrului, scor 1-0, în etapa a opta a grupei E şi a ratat orice şansă de calificare la Cupa Mondială din 2018.

Christoph Daum (63 ani) a venit pe banca primei reprezentative în iulie 2016. Sub comanda sa, România a înregistrat una dintre cele mai dezastruoase campanii de calificare. Cu două etape înainte de finalul preliminariilor, „tricolorii” ocupă locul 4 în Grupa E, cu 9 puncte, fără nicio șansă de a ajunge la Mondialul de anul viitor. România a bifat 2 victorii, 3 remize și 3 eșecuri.

loading...

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *