Din păcate, se întâmplă la câteva zile de la decesul Regelui Mihai I! Gestul mizerabil făcut făcut joi seară, în direct la TV, când sute de mii de oameni urmăreau minutul dedicat Regelui

loading...

Bacteriile care-i infectează pe toţi pasionaţii de fotbal şi de sport, în general, au fost prezente şi aseară, la meciul FCSB – Lugano 1-2 (0-2), partidă din ultima rundă a Grupei G din Europa League, dispută la finele căreia elevii lui Nicolae Dică s-au calificat în 16-imilie competiţiei.

Programat la ora 22:05, meciul a început cu un moment de reculegere în memoria Regelui Mihai, decedat în urmă cu trei zile, la vârsta de 96 de ani.

Peste 13.000 de oameni au adoptat o ţinută sobră mai puţin de 60 de secunde – un gest firesc într-o lume civilizată – iar liniştea a cuprins tot stadionul. De fapt, aproape tot stadionul.

loading...

Pentru că muţimea a fost spartă de o voce stridentă care a ales să reacţioneze jalnic.

Un personaj plătitor de tichet sau posesor al unei invitaţii a aruncat din înaltul tribunei – de la Zona VIP – un tăios „M–e Regele! Trădătorule!„, provocând stupefacţie pe o rază mare a arenei.

Siluete de toate mărimile s-au întors aproape în sincron, iar ofiţerul de presă de la FCSB, Cătălin Făinişi, i-a bătut scârbit obrazul, printr-un gest scurt, autorului ieşirii de doi lei.

În martie 2016, pe Cluj Arena, în debutul partidei România – Spania, când asistenţa ţinea un moment de reculegere în memoria marelui Johann Cruyff, un spectator a urlat cu toată puterea: „Cristiiii!”, invocând un personaj care circula la acea vreme într-un filmuleţ devenit viral pe reţelele de socializare.

Iluzoriul Cristi a fost strigat imediat şi dintr-o altă parte a stadionului, însă glumiţele ieftine au fost salvate de întreg stadionul care a declanşat ropote de aplauze.

Demersul ProSport iniţiat la acea dată de jurnalistul Costin Ştucan avea să scoată în evidenţă numele celor doi spectatori.

Prin gestul de aseară, suporterul cu voce stridentă nu doar s-a autodescalificat şi a ridicat nesimţirea la cote maxime.

A dat o altă mostră de lipsă de educaţie, o boală gravă care macină nu numai tribunele, ci şi întreaga societate.

Regele Mihai a murit la domiciliul său din Elveția, a anunțat Casa Regală. Decesul a intervenit marți, la ora 13:00. Regele avea 96 de ani, împliniți la 25 octombrie, și de mai bine de un an și jumătate era grav bolnav.

Regele Mihai ar urma să fie adus în ţară la 13 decembrie, iar funeraliile vor avea loc la 16 decembrie, potrivit unor informaţii vehiculate de presă, care citează surse oficiale.

Trupul neînsuflețit al regelui va fi adus în țară cu o aeronavă a Ministerului Apărării, a confirmat la Digi24 ministrul Mihai Fifor. El a explicat că există un protocol între MApN și Casa Regală a României, iar ministerul se va implica în organizarea funeraliilor, după ce va avea o discuție cu reprezentanții familiei regale.

Regele Mihai va fi dus la Castelul Peleș și va fi depus în Holul de Onoare. Ulterior, va fi transportat la Palatul Regal din Calea Victoriei, unde va rămâne pentru două zile în Sala Tronului.

Înmormântarea va avea loc la Curtea de Argeș, în Noua Catedrală Arhiepiscopală și Regală.

loading...

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *