Principii fundamentale în amplasarea produselor în magazine

loading...

În magazine și supermarketuri, toate detaliile despre spațiu, prezentarea produselor, valoarea estetică a luminii și așa mai departe, materie. Creșterea vânzărilor într-o afacere depinde de o mulțime de lucruri care sunt considerate și gestionate de către cei care sunt specialiști în marketing, publicitate, vânzare cu amănuntul etc.

Expunerea corectă a mărfurilor în zona de vânzări pe categorii.

Etichetarea și utilizarea adecvată a anunțurilor pentru a face publicitate produsului.

loading...

Plasarea bazată pe greutatea mărfurilor și dimensiunea acestora.

Prezentarea mai multor sortimente pentru fiecare categorie de produse, de la care clientul alege ceea ce dorește în funcție de preferințele sale.

Folosiți echipament adecvat pentru diferite categorii de produse.

Plasarea bunurilor astfel încât acestea să poată fi găsite cu ușurință de clienți.

Plasarea fiecărui produs comandat și cât mai aproape una de cealaltă.

Locația în funcție de tipul de produs va fi luată în considerare dacă este sau nu perisabilă, proprietățile sale etc.

Expunerea produselor pe orizontală sau pe verticală. Cele care sunt voluminoase stau de obicei pe orizontală, mai degrabă decât unul deasupra celuilalt.

Cele mai vândute – cum ar fi băuturi răcoritoare sau alcoolice – sunt expuse într-o zonă de vizibilitate maximă pentru a fi găsite rapid pentru clienți și la o înălțime care le permite să fie ușor de achiziționat.

Prezentarea produselor de panificație și a produselor de cofetărie se face pe rafturi speciale sau în vitrine care asigură o temperatură scăzută și în plus trebuie să fie ambalate și etichetate corespunzător.

Maximizarea spațiului.

Rafturile din lemn și rafturile metalice din magazine sunt foarte utile pentru organizarea eficientă a prezentării și vânzării produselor.

Principalele tipuri de rafturi metalice și lemn sunt:

Rafturi metalice care se prind pe perete și sunt utilizate în mod obișnuit în supermarketuri.

Rafturi din metal rabatabile care pot fi poziționate în unghiuri diferite.

Rafturile mijlocii care pot fi folosite pentru a expune produsele în zone înguste.

Rafturi speciale pentru legume și fructe care au structura puternică, astfel încât să poată susține greutatea cutiilor de produse. Acestea pot fi dotate cu grile și alte accesorii utile.

Rafturi din lemn pentru afișarea produselor de panificație și de panificație. Pot fi de asemenea rafturi din metal cu rafturi din lemn sau usi de sticla.

Clienții au libertatea de a alege atunci când intră într-un supermarket, însă decizia lor este influențată de promoții, ambalarea produselor, calitatea mărfurilor și, mai presus de toate, prețul. Eliberarea etichetelor de prețuri speciale a funcționat întotdeauna în avantajul comercianților și, prin urmare, utilizează această metodă în majoritatea magazinelor și supermarketurilor. Prețul în roșu atrage clienții ca magnet, deoarece induce sentimentul că produsul este ieftin, de calitate și de mare.

De asemenea, specialiștii iau în considerare percepția consumatorului, preferința sa pentru mirosul de pâine caldă, culoarea frumoasă a peștelui, mirosul de pește care arată foarte bine pe gheață, culorile fructelor proaspete etc. O tehnică folosită în astfel de clădirile comerciale pentru a atrage clienții este plasarea corectă a fiecărui produs în funcție de categorie, pentru a crește vânzările.

loading...

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *