Pungi plastic reutilizabile – o variantă bună pentru mediu?

De mai bine de un an presa duduie de articole referitoare la pungile din plastic pentru cumpărături. Rezultatele căutărilor pe Google au fost date peste cap, referindu-mă aici la faptul că la o simplă căutare a acestui termen cheie, rezultatele ar fi afișat tot felul de articole de presă cu conținut apocaliptic.

În ultimii ani, pungile de cumpărături din plastic reutilizabile au început să apară în magazinele alimentare din multe părți ale lumii. Sunt mai stricte decât pungile de plastic fragede, care au devenit un simbol al mișcării globale împotriva materialelor plastice de unică folosință, și astfel pot fi folosite de mai multe ori, împrumutând comercializarea lor ca alegere etică pentru cumpărătorul conștient de mediu. Dar ce facem alegem, de fapt? Pungi plastic sau alte variante biodegradabile?

Cea mai bună variantă de folosire a pungilor de plastic este refolosirea.

O pungă de cumpărături reutilizabilă este un factor pro-mediu, de fapt, deoarec poate fi folosit de mai multe ori. Este o alternativă la pungile de hârtie sau de plastic de unică folosință. De obicei, este confecționat din țesături precum pânza, fibre naturale, cum ar fi Iuta sau fibre sintetice țesute. Aceasta permite multiple utilizări și, în final, reduce cantitatea de deșeuri de plastic produse zilnic.

Pungile din plastic reutilizabile sunt recipiente care sunt foarte bune pentru folosirea la cumpărăturile pentru alimente, chestii pentru casă, cumpături rapide și multe altele. Le puteți achiziționa din supermarketuri și magazine specifice. O pungă reutilizabilă necesită aceeași cantitate de energie pentru a fi produsă ca aproximativ 28 de pungi de cumpărături din plastic tradiționale sau opt pungi de hârtie.

Potrivit anumitor cercetători, care au realizat mai multe studii legate de acest subiect, „dacă sunt folosite o dată pe săptămână, patru sau cinci saci reutilizabile vor înlocui 520 de saci de plastic pe an.” Cu toate acestea, avantajul este că pungile de cumpărături reutilizabile pot fi folosite pentru un număr mult mai mare de ori, înainte de a fi distruse sau aruncate.

Intervine și avantajul din perspectiva marketingului și al impactului asupra clientului final.

Fiind mai durabile și eficiente aceste pungi pot avea un impact major asupra clienților unităților comerciale. Practic, se poate crea o campanie de conșientizare a factorului eco, prin imprimarea unor mesaje cu aplomb sau a unei grafici speciale. Pungile de plastic au „coabitat” perfect cu diverse tipuri de industrii, cum ar fi industria modei, industria alimentară, comerțul cu amănuntul, vânzarea de electronice, dar și alte domenii de actualitate. Dar probabil cel mai greu cuvânt de spus a fost cel al trendului vestimentar, care a ținut mereu cont de factorul estetic și al bunului gust.

În concluzie…

Plasticul este, într-adevăr, unul din factorii în spatele poluării mediului, deoarece nu este biodegradabil. Este o problemă care va continua să crească sau nu în cazul în care dacă mai mulți dintre noi ne-am angajat să încetăm să folosim și să aruncăm în mod iresponsabil pungile de acest fel. Este responsabilitatea atât a organismului civic, cât și a consumatorilor de a lupta împotriva problemei poluării cu plastic. Dar nu este întotdeauna atât de ușor. Acolo pot intra în joc sacii reutilizabili și te pot ajuta să te simți încrezător că îți faci partea pentru a curăța și menține curățenia mediului înconjurător.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *