Stocarea celulelor stem este un alt tip de asigurare

Sangele din cordonul ombilical contine celule stem, celule imature care pot creste in celule rosii sau albe din sange sau in coagulare. Celulele stem sunt acum folosite pentru a trata un numar limitat de afectiuni. Sangele cordonului este extras din cordonul ombilical si placenta dupa ce cordonul a fost prins si taiat. Este posibil sa puteti dona sangele sau, contra cost, sa-l conservati si sa il pastrati de catre o banca privata de sange cu cordon.

Medicii recomanda sa stocati sangele cordonului bebelusului numai daca un membru al familiei are deja o boala care poate fi tratata cu celule stem. Dar potrivit multor specialisti, stocarea lui este o metoda de asigurare a unui viitor sigur si pentru copil si pentru membrii familiei.

Daca sunteti interesat sa donati sangele de cordon al bebelusului dvs. pentru a ajuta o alta persoana sau in scopuri de cercetare, contactati un registru de celule stem la inceputul sarcinii, astfel incat sa puteti primi toate informatiile medicale necesare.

La inceputul sarcinii, ganditi-va daca doriti sa procesati si sa stocati celule stem ale copilului. Candva in timpul sarcinii, puteti obtine informatii despre bancile de celule stem. Celulele stem ombilicale sunt colectate numai daca solicitati procedura cu mult timp inainte de data livrarii. Nu este o procedura de rutina si nu prezinta niciun pericol sau durere. De asemenea, asigurati-va ca personalul medical care participa la nasterea dumneavoastra stie acest lucru inainte de nastere.

Importanta celulelor stem pentru corpul nostru

Celulele stem sunt foarte importante pentru corpul nostru, deoarece sunt cele mai puternice celule de vindecare pe care le are corpul uman. Faptul ca este ceva despre care oamenii nu vorbesc de obicei nu il face mai putin important in niciun fel.

Life Solutions, banca de celule stem reprezentanta oficial in Romania a Vita34, intelege cat de importante pot fi celulele stem si de aceea ofera servicii de procesare si stocare a celulelor stem oricarei persoane interesate. Banca de celule stem ofera multe avantaje.

Avantajele stocarii si procesarii sangelui din cordon se extind dincolo de beneficiile copilului. Sangele de cordon poate fi folosit nu numai pentru el, ci si rude pana la gradul doi, cum ar fi fratii, parintii sau bunici ai copilului, in cazul in care se realizarea o potrivire.

Procesul de potrivire este similar cu cel al unui transplant de organ sau maduva osoasa. De exemplu, unul din patru frati va fi o potrivire buna cu o sora donatoare, eliminand practic complicatiile de respingere cu acea unitate de sange de cord. Colectarea, procesarea si stocarea sangelui de cordon va ofera liniste, stiind ca un instrument potential de salvare a vietii este gata pentru familia dvs. pentru a-l folosi oricand si, daca vreodata, este posibil sa aveti nevoie de el.

Primul transplant de sange de cordon ombilical de succes a fost realizat in 1988 la un baiat de sase ani din Paris, Franta, care sufera de Anemia Fanconi, un tip specific de tulburare de sange. La acel moment, acel tip specific de tulburare a sangelui era singura boala cercetatorii stiau ca celulele stem din sange s-ar putea vindeca. Acum, cercetatorii au descoperit peste 80 de boli care pot pune viata in pericol, care pot fi ajutate cu celulele stem din sange! Si, mai multe studii sunt efectuate in speranta de a gasi si mai multe remedii cu celulele stem din sange si cu celule stem ale tesutului din cordonul ombilical.

Salvarea de vieti cu ajutorul sangelui din cordonul ombilical

Celulele stem din cordonul ombilical al bebelusului tau sunt alcatuite din doua lucruri pe care cercetatorii le folosesc pentru a salva vieti: celule stem din sange si celule stem din tesutul cordonului.

Sangele din cordon este sangele care se gaseste in vena cordonului ombilical. Contine toate elementele normale ale sangelui – globule rosii, globule albe, trombocite si plasma. Este bogat si in celule stem hematopoietice (formatoare de sange), similare cu cele care se gasesc in maduva osoasa. In prezent, sangele de cordon este utilizat pentru a trata peste 80 de boli care pot pune viata in pericol, inclusiv: multe forme de cancer, sindroame de insuficienta a maduvei osoase, tulburari de sange, tulburari metabolice, imunodeficiente etc.

Cercetatorii medicali exploreaza acum utilizarea sangelui de cordon pentru afectiuni precum diabetul, paralizia cerebrala, autismul, leziunile maduvei spinarii, accident vascular cerebral si boli de inima – toate aceste conditii devin, din pacate, mai frecvente la copii.

Celulele stem ale tesutului cordonului ombilical sunt bogate in celule stem mezenchimale (MSC). MSC se poate diferentia intr-o serie de tesuturi, inclusiv os, cartilaj si toate formele de tesut muscular si neuroni. In prezent, celulele stem ale tesutului cordonului sunt studiate pentru posibilitatile lor de tratament in boala Parkinson, fibroza hepatica, cancerul pulmonar si mamar, accident vascular cerebral, inflamatie cardiaca, maduva spinarii si leziuni cerebrale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *